Будь - яке мистецтво є наслідуванням природи
Інтерв"ю: Сальникова Олена Святославівна, лікар- рентгенолог вищоі категоріі, кандидат медичних наук, головний лікар "Клініки Преображенська, SMART-діагностика"

Інтерв"ю: Сальникова Олена Святославівна, лікар- рентгенолог вищоі категоріі, кандидат медичних наук, головний лікар "Клініки Преображенська, SMART-діагностика"

7 Вересня 2017
2093

Сальникова Олена Святославівна, лікар - рентгенолог вищоі категоріі, кандидат медичних наук, досвід роботи - 25 років, зокрема в сфері МРТ діагностики - 17 років.

Який основний напрямок Вашої наукової та практичної  діяльності.

Працюю головним лікарем клініки Преображенська, SMART-діагностика, якаспеціалізується на діагностиці захворювань різних органів та систем.

В медицині працюю за покликанням, ніколи не уявляла себе в іншій сфері.

Розкажіть, будь ласка, про Вашу роботу. Які зміни відбулися за останній час у Вашій галузі. Нові методики, які використовуєте?

В МРТ - діагностиці постійно впроваджуються нові методики за рахунок застосування нових систем та обладнань. В своій роботі намагаюсь постійно впроваджувати нові розробки та методики досліджень, проводити обстеження хворих за європейськими протоколами та стандартами.

Які на Вашу думку існують проблеми  в сучасній медицині?

На мою думку, сучасна медицина в нашій краіні - це галузь з найбільшою низкою проблем, і головна проблема - це відсутність коштів, наслідком якоі є ціла група проблем, таких як відсутність нового обладнання, недостатня профілактика захворюванності, неможливість повноцінного удосконалення лікарів.

З якими проблемами стикаєтеся в роботі? Як їх вирішуєте?

Я працюю в приватній  клініці, і тому проблеми, які існують в державній медицині зведені до мінімума.

Яке Ваше ставлення до реабілітації?

Реабілітація - важлива складова лікувального процесу, без якоі неможлива якісна соціальна адаптація хворого.

Що на Вашу думку включає в себе поняття «хороший лікар»?

Хороший лікар - вдале сполучення високого рівня професіоналізму та людських якостей, який лікує не хворобу, а пацієнта.

Що на Вашу думку включає в себе поняття «якісна медицина»?

Якісна медицина - це гармонійна система, в якій хворий і його родичі не відчувають себе самотніми наодинці з бідою, яка надає високий рівень профілактики, лікування, реабілаціі і бажано безкоштовно для хворого.

Чи є у Вас молоді фахівці? З яким рівнем знань вони приходять?

У нас в клініці працюють молоді спеціалісти. Це амбітні лікарі, які прагнуть постійно вдосконалювати своі знання. Взагалі мені подобається працювати з талановитими молодими спеціалістами. У них набагато більше можливостей для розвитку і самовдосконалення, ніж це було навіть 10-15 років тому.

Які плани/ мрії на майбутнє?

Я не люблю будувати плани на майбутнє, думаю, що напевне можна покращити своє майбутнє, якщо віддати всі сили сьогоденню.



Останнi статтi

Блогери

Олена Федорівна Майданник
Психоневролог (психіатр), лікар ФРМ, кандидат медичних наук, заступник директора-медичний директор


Олександр Васильович Кулик
Заслужений лікар України, доктор медичних наук, нейрохірург вищої категорії, лікар функціональної діагностики, лікар ФРМ, директор центру

Категорії
Донині в Нодусі діє Благодійний проект реабілітаційного лікування поранених в зоні АТО військовослужбовців та добровольців
Постковідна
нейропсихологічна реабілітація
УВАГА!
Відвідувачам та пацієнтам!