Будь - яке мистецтво є наслідуванням природи
«Ми з тобою однієї крові!»

«Ми з тобою однієї крові!»

7 Грудня 2021

Дорогі друзі!
Ви напевно вже звикли і давно не реагуєте на проекти і теми, якими мені часто доводиться займатися зі своєю нейрохірургічною професією, оскільки, буває, що прямого зв’язку це з нею не має!
Я і сам, відверто кажучи, постійно задумуюся, як так виходить …

Втім, сьогодні ще про один такий випадок!
Знайомтеся, це - Гретта!
Ангел, тільки що в шерсті і з хвостом!

Сьогодні медичне 3D моделювання і сканування за технологією MedTech 3D, на основі яких ми розробляли перший український біонічний екзоскелет Pilgrim-I, котрий представимо в Дубай‘22, стали в принаді і для неї!

Людські інноваційні технології для наших улюбленців - «Ми з тобою з одної крові!»

Нещодавно, Гретта, захищаючи свою господиню, в нерівному поєдинку з іншою собакою, через людську необачність і безвідповідальність, втратила праву передню лапу!
Ампутувати довелося її з тотальною екзартикуляцією на рівні лопатки.
Хто знає, той погодиться, що саме для цієї породи, де таз і так селекційно вразливий, відсутність правильного перерозподілу гравітаційних навантажень нічого хорошого в довгій перспективі, навіть, якщо вона адаптується до хотьбі на трьох лапах, не принесе!

Ми раді і горді тим, що до нас звернулася власниця цієї красуні, аби все, що ми робимо найкраще для людей, спробували реалізувати для Гретти, і, наскільки це можливо, підвищити її функціональні можливості та попередити подальші рухові ускладнення, розробивши індивідуальний протез лапи!
І от, клінічна мета знову досягнута!

Перший протез має тимчасову опорну платформу, щоб Гретта поки вчилася перерозподіляти вагу свого тіла і не забула, як це воно - опиратися на 4 точки!
Надалі, коли ці уроки вона засвоїть, ми змінемо їй опорну платформу на «біговий» варіант опори, адже ці собачки дуже рухливі і правильний рух для них як і для нас, людей це - все!
Далі буде!

Донині в Нодусі діє Благодійний проект реабілітаційного лікування поранених в зоні АТО військовослужбовців та добровольців
Постковідна
нейропсихологічна реабілітація
УВАГА!
Відвідувачам та пацієнтам!