Будь - яке мистецтво є наслідуванням природи
«Піт економить кров»… Медицина 4.0.

«Піт економить кров»… Медицина 4.0.

Заслужений лікар України, доктор медичних наук, нейрохірург вищої категорії, лікар функціональної діагностики, лікар ФРМ, директор центру
28 Травня 2024
185

Дорогі мої читачі, продовжуючи свою давню рубрику постів з теми використання технологій в гострій інтенсивній нейрореабілітації при бойовій тяжкій ускладненій спинальній травмі, хочу познайомити Вас з морським піхотинцем, 22 річним Олександром, або нагадати, хто вже читав мій попередній пост про нього в березні 2024 року.

Не буду втомлювати Вас медичною термінологією і професійними викладками, а зазначу те, що як і у всіх попередніх клінічних кейсах, ми знову довели, що життя у візку, навіть, в ідеальному розрекламованому безбарʼєрному середовищі майбутнього - це далеко НЕ єдині перспективи, на які сьогодні можуть очікувати тяжко травмовані герої.

І мова тут не про те, що відбувається за лаштунками «софітів, камер і сцен» сучасного українського реабілітаційного карго-культ-мейнстріму, і не про українську реальність, яка на великих масштабах досі НЕ пропонує нічого іншого цим пацієнтам, окрім щоденної мобільності за допомогою візка і приблуд до нього, заходів з фізичної чи спортивної реабілітації, вітієватих активностей з психологічної і соціальної підтримки.

Питання в тому, на, що дійсно готовий піти власне сам пацієнт, заради максимально повного відновлення та нейромʼязового контролю довільних рухів.
Чи здатен він на самоусвідомлення своєї місії в цьому процесі? Чи має волю і сили на сміливі виклики і задачі? Чи вперто вірить в результат і концепт, що веде до цього? Чи може тримати жорсткі вольові рамки та обмеження, системну, багатогодинну, безперервну, суворо скеровану діяльність, щоденні будні якої, обов’язково принесуть «і мозолі, і синці, і сльози»? Чи зрозуміє різницю пропозицій і далекі наслідки свого вибору, коли все навколо переповнене замовними відгуками celebrity та переможними декларативними феєрверками.

Олександр був здатен і зміг.

Уявляєте, сьогодні Олександр знову повертається на фронт боронити Україну після тяжкої спинальної травми, знерухомлення і 6-и місяців відновного шляху. Він повністю боєздатний і наповнений найрішучішою мотивацією!

Це не диво, це праця, праця, праця у формулі E=mс2.
Це перемога особистостей.

Вдячний Катерині Засусі (Katerina Zasoukha), компанії Епам (EPAM Ukraine) та БФ «Кран» (Благодійний фонд "Кран"), які допомогли реалізувати це все для Олександра!

#NODUS

Слава Україні, Героям Слава!




Останнi статтi

Блогери

Олена Федорівна Майданник
Психоневролог (психіатр), лікар ФРМ, кандидат медичних наук, заступник директора-медичний директор


Олександр Васильович Кулик
Заслужений лікар України, доктор медичних наук, нейрохірург вищої категорії, лікар функціональної діагностики, лікар ФРМ, директор центру

Категорії
Донині в Нодусі діє Благодійний проект реабілітаційного лікування поранених в зоні АТО військовослужбовців та добровольців
Постковідна
нейропсихологічна реабілітація
УВАГА!
Відвідувачам та пацієнтам!