Будь - яке мистецтво є наслідуванням природи
У навчальному центрі «Десна» розпочато відбір на курс бойових медиків

У навчальному центрі «Десна» розпочато відбір на курс бойових медиків

15.04.2021

У навчальному центрі «Десна» розпочато відбір на курс бойових медиків

Цей курс буде особливим — уперше він пройде за участю спеціалістів науково-практичного центру нейрореабілітації «Нодус».

Як повідомив начальник 205-го навчального центру тактичної медицини підполковник Олег Вознюк, «до центру має прибути близько 150 кандидатів. Три дні триватиме відбір, і найкращих ми залишимо для проходження курсу бойового медика. Курс триває два з половиною місяці, він включає сім  навчальних модулів. Лише ті з курсантів, що успішно складуть заліки з кожного модуля, дійдуть до кінця й отримають свідоцтво та сертифікат про закінчення навчального центру. Як свідчить досвід, до фінішу доходять 60 % з кожної групи. Відмінність нового курсу, який ми проведемо разом з фахівцями центру «Нодус», в тому, що курсанти отримають поглиблені знання в галузі нейрохірургії. На полі бою бувають різні пошкодження й у разі отримання черепно-мозкових травм або уражень нервових центрів наші курсанти будуть до них більш готові».


Нагадаємо, що 12 квітня у Міністерстві оборони Україні відбулося підписання Меморандуму про співробітництво між оборонним відомством та Науково-практичним центром нейрореабілітації NODUS. Він передбачає низку заходів у галузі реабілітації військовослужбовців, які дістали поранення під час виконання завдань у районі проведення операції Об’єднаних сил.

Передбачається, що лікування й відновлення українських захисників за підтримки закордонних партнерів відбуватиметься на базі Науково-практичного центру. Для цього будуть використані унікальні методики, сучасне обладнання й передові технології лікувального закладу. Планується також, що медики Центру тісно співпрацюватимуть з колегами військових медичних закладів та обмінюватимуться досвідом, що дасть змогу посилити спроможності військових медичних установ за напрямком нейрореабілітації.⁠

Джерело: https://armyinform.com.ua/2021/04/u-navchalnomu-czentri-desna-rozpochato-vidbir-na-kurs-bojovyh-medykiv/


Донині в Нодусі діє Благодійний проект реабілітаційного лікування поранених в зоні АТО військовослужбовців та добровольців
Постковідна
нейропсихологічна реабілітація
УВАГА!
Відвідувачам та пацієнтам!