Будь - яке мистецтво є наслідуванням природи
Завершення роботи сортувального містечка: підсумки чергової сесії міської ради

Завершення роботи сортувального містечка: підсумки чергової сесії міської ради

08.06.2020

Завершення роботи сортувального містечка: підсумки чергової сесії міської ради

4 червня відбулась 76-а чергова сесія міської ради. Вона була гостра, емоційна та продуктивна. Депутати заслухали керівництво правоохоронних органів щодо подій на Торгмаші, оплесками вітали звіт координатора сортувального містечка, яке протягом карантину працювало на території ББКЛ, зі співчуттям вислухали історію мами, яка втратила сина через халатність лікарів і лише після цього перейшли до вирішення робочих питань. Детальніше про це в огляді «Громадського ревізора».

Стрілянину в Броварах обговорили на засіданні міськради

Цілком очікувано найгострішою та найпершою темою під час чергового засідання депутатів Броварської міської ради стала перестрілка на Торгмаші. Зокрема, на сесії заслухали начальника Броварського відділу поліції Олега Петренка, який відзвітувався по перебігу розслідування стрілянини.

Олег Петренко повідомив, що поліція та він особисто прибули на місце полії швидко. Одразу ж затримали більше 10 осіб, і всі вони виявилися мешканцями Вінницької області. Ще кілька десятків зловмисників затримували у наступні дні. Обшуки в Броварах та Києві тривають і досі, поліція намагається виявити абсолютно усіх причетних.

«Позиція поліції принципова: затримати як виконавців, так і замовників даного злочину. Так, ми дійсно допустили подібний резонанс у нашому місті. Однак ми продемонструємо, що той, хто прийде до Броварів зі зброєю, тут і залишиться. Ми заарештуємо кожного зловмисника», - підкреслив Петренко. Окрім того, він повідомив, що після подій у Броварах посилили поліцейське патрулювання.

Також на засіданні були присутні місцеві перевізники, які розповіли, що потерпають від нелегалів доволі давно та готові надати усю відому їм інформацію щодо цього питання.

Мер міста, своєю чергою, запропонував звернутися до Верховної Ради з пропозицією внести зміни до законодавства, та покласти функції перевірки нелегальних перевізників на міську владу «з можливістю вилучення транспортних засобів, з можливістю введення штрафних санкцій у розмірі 200-300 тисяч гривень, з покладанням кримінальної відповідальності на людей, які це здійснюють». «І повірте мені, на цьому закінчаться усі нелегальні перевезення в Україні», - підкреслив Ігор Сапожко.

З 5 червня зачиняється медичне містечко ББКЛ: підсумки роботи

На черговій сесії депутатів Броварської міської ради координатор медичного містечка на території ББКЛ Олександр Кулик відзвітувався про підсумки його роботи протягом останніх двох місяців.

Згідно до оприлюдненої ним інформації, за весь час функціонування медичного містечка, через нього та усі його КПП пройшло більше ста тисяч осіб. З них понад 40 тисяч пацієнтів з міста Бровари і Броварського району. При цьому, усі протиепідемічні заходи виконували усього лише 40-46 працівників медмістечка.

Якщо у перші дні роботи медичного містечка більшість пацієнтів спрямовували до сімейних лікарів, то травнева статистика продемонструвала, що з 14 115 осіб на первинну ланку скерували лише 1 370 осіб. А це означає, що за карантинний період мешканці Броварів та району змогли адаптуватися до нових реалій та почали розрізняти реальну необхідність в допомозі профільних лікарів від несуттєвих захворювань, з якими можна впоратися шляхом консультацій з сімейними лікарями.

Окрім того, важливим елементом роботи медмістечка були заходи з дезінфекційної обробки та знезараження майже чотирьох тисяч автівок, які заїздили на територію лікарні. Понад 2,5 тисячі з них – це карети екстренної медичної допомоги. Завдяки цим діям вдалось убезпечити всіх пацієнтів до яких виїжджала бригада ЕМД після виклику на підозру COVID-19.

Олександр Кулик висловив вдячність усім, хто ці два місяці стояв на варті охорони здоров’я містян, зокрема воїнам АТО, які активно допомагали медпрацівникам.

«Важко оцінити те, що могло б відбутися в місті, якби усього цього не було зроблено, при тому, що більшість жителів міста працює в Києві, який утримує першість по захворюваності та смертності серед хворих на COVID-19, і чимало осіб незважаючи на заборону, продовжували курсувати між містами в період карантину», - підкреслив координатор медмістечка.

Міський голова в свою чергу подякував Олександру Кулику за ідею, організацію та безпосередню участь і координацію всіх заходів на території містечка та всім волонтерам, учасникам АТО, які на два місці покинули свої родини та цілодобово чергували на пропускних пунктах в лікарню. Важко оцінити те, чого не сталось, але про ефективність роботи містечка свідчать цифри захворілих на COVID. У Броварах на понад 100 тисяч населення маємо 48 випадків за весь період епідемії.

Смерть бійця АТО в ББКЛ: мати померлого просить ініціювати розслідування

На 76 черговій сесії Броварської міськради до депутатів звернулася Анжела Демешко - згорьована мати воїна АТО/ООС Демешка Віталія, котрий 18 травня помер у Броварській лікарні. Жінка звинувачує хірурга, який проводив синові операцію та лікарів реанімації у бездіяльності, в результаті якої він і помер.

Мати розповіла, що її 31-річний син потрапив до лікарні через складний перелом ноги. «28 квітня 2020 року при підготовці до операції, лікарями було вставлено, що на нозі був кліщ, але не звернувши на це увагу та не провівши додаткового обстеження, операція була проведена», - розповідає Анжела Вікторівна.

Після операції чоловікові призначили медикаментозне лікування (мати придбала усі необхідні ліки). Та третього травня йому стало гірше, а температура тіла піднялася вище 38 градусів. Ще за три дні у Віталія почали терпнути кінцівки. «Про такий свій стан він попереджав лікарів, але вони його в той день навіть не оглянули», - бідкається мати. Наступного дня. Коли жінка приїхала до лікарні, вона побачила, що її син не може повноцінно рухатися.

Про те, що у Віталія знайшли кліща, матері повідомили лише 9 травня. Тоді хлопця довелося підключити до апарату ШВЛ, він не міг розмовляти та був прикутий до ліжка. У відчаї жінка звернулася за допомогою до Заслуженого лікаря України Олександра Кулика, який надав їй консультацію та попросив ознайомитися з результатами СКТ. Як виявилося, Віталію майже 2 тижні навіть не думали робити це дослідження.

Аналізи Віталія передали до приватної лабораторії. Зрештою, у пацієнта було виявлено енцефаліт (інфекційне запалення кори головного мозку, яке може виникати через укус кліща). Броварські лікарі на це знову ніяк не відреагували. 15 травня стан хлопця вкотре погіршився і він впав в кому. За три дні матері запропонували допомогу в транспортуванні хлопця до іншого медичного закладу, та приблизно за годину після цієї розмови Віталій помер.

Анжела Демешко вважає, що провина у смерті її єдиного сина лежить на лікарях броварської лікарні, які неналежно поставилися до своїх обов’язків: «Я вважаю, що халатність хірурга, який робив операцію та бездіяльність лікарів реанімації призвели до смерті мого сина». Тепер мати звертається до Броварської місцевої прокуратури та МОЗ з проханням ініціювати розслідування та домогтися правди у цій кричущій ситуації.


Донині в Нодусі діє Благодійний проект реабілітаційного лікування поранених в зоні АТО військовослужбовців та добровольців
Постковідна
нейропсихологічна реабілітація
УВАГА!
Відвідувачам та пацієнтам!