Будь - яке мистецтво є наслідуванням природи
Александру Волощуку нужна помощь, чтобы вылечить тяжелую травму позвоночника

Александру Волощуку нужна помощь, чтобы вылечить тяжелую травму позвоночника

06.09.2017

Він хотів стати міліціонером, проте всі мрії Олександра Волощука перекреслила жахлива трагедія. Влітку 2010-го через невдалий стрибок у воду 16-річний хлопець отримав тяжкий перелом шийного відділу хребта з пошкодженням спинного мозку. Близько двох років Сашко лежав нерухомий. Зараз він проходить курс реабілітації під Києвом у Броварах, і лікарі кажуть: хлопець має всі шанси стати на ноги. Потрібно лише зібрати 200 тисяч гривень.

Ось таким, з легкою посмішкою і позитивно налаштований, Сашко зустрів нашу знімальну групу. В цьому нейрореабілітаційному центрі хлопець щодня проводить близько п'яти годин. 

Сергій Горіщак, лікар-нейрохірург:

- У Александра есть нарушение чувствительности. На данный момент наша задача - это работа с верхним плечевым поясом, с руками, для того чтобы он при помощи их на данном этапе мог себя обслуживать, себе помогать без какого-либо напряжения. 

В Олександра порушена чутливість половини тіла - від грудної клітки і до самих п'ят. Рухи, які йому поки що важко виконувати самостійно, допомагає робити апарат. Але завдяки залізному терпінню хлопця і бажанню жити є хоч і маленький, але все ж таки прогрес.

Лариса Волощук, мати:

- Два з половиною роки ми його кормили, а відколи ми тут, через два місяці він почав сам їсти. 

Олександр Волощук:


- Спочатку було важко і морально важко, результатів спочатку не було, а потім як появились двіженія в пальчиках, ногах, настрій доволі піднявся і займатись стало цікавіше, вже їхав більш з настроєм піднятим. 

У рідній школі на Кіровоградщині педагоги відгукуються про Сашка як про золоту дитину. На змаганнях з легкої атлетики йому не було рівних, згадує директор.

Нінель Зазімко, директор Тишківської загальноосвітньої школи:

- Як в народі кажуть, якщо дитина талановита, то вона талановита в усьому. Це був спортсмен, це був прапороносець школи, брав участь в усіх позакласних заходах. 

Уже в перших числах листопада на Олександра чекає складний шестимісячний курс реабілітації, вартістю двісті тисяч гривень. Щоб поставити сина на ноги, батьки вже витратили всі свої заощадження, тож просять допомоги в небайдужих людей.

Альона Завора, Олена Бринза та Олексій Шматов, Новини, телеканал "Інтер"

Допомогти Олександру можете і ви. Реквізити банківського рахунку та контактні телефони батьків хлопця є на сайті podrobnosti.ua у розділі "Ми допомагаємо".

Реквізити для допомоги: 

"Приватбанк"

МФО 305299

ОКПО 14360570 

Рахунок 29244825509100 

Призначення платежу: Благодійність

Номер картки 5167987209420153 

Волощук Анатолій Миколайович (Рахунок на ім'я батька Олександра)

Телефони:

Мати - Волощук Лариса Іванівна, 0961398184
Батько - Волощук Анатолій Миколайович, 0984202382

Джерело: https://podrobnosti.ua/938164-aleksandru-voloschuku-nuzhna-pomosch-chtoby-vylechit-tjazheluju-travmu-pozvonochnika.html


Донині в Нодусі діє Благодійний проект реабілітаційного лікування поранених в зоні АТО військовослужбовців та добровольців
Постковідна
нейропсихологічна реабілітація
УВАГА!
Відвідувачам та пацієнтам!