Будь - яке мистецтво є наслідуванням природи

Covid-19 Бровари. Офіційний штаб протидії

09.04.2020

Журналісти Трибуна - Бровари реалізували крутий формат - хард-ток спеціалістів, від яких в епідемію covid-19 залежить здоров'я броварчан. Це медичний керівник нашого Штабу, директор клініки Nodus Олександр Кулик, мер м.Бровари Ігор Сапожко, керівник Броварської районної лікарні Валентин Багнюк та директор Центру первинної медико-санітарної допомоги Ігор Кравцов.

Відео варте перегляду.

Якщо коротко, ми не готові до пандемії, як і весь світ. Лікарні не вистачає респіраторів ffp3 та деякого обладнання, хворі продовжують оминати сімейних лікарів, тестів на covid-19 небагато, вони розподілені по різним відділенням дорослої і дитячої лікарні і проводяться у всіх підозрілих випадках, мед.персонал не звільняється, захисні костюми і засоби дезінфекції є, підприємства міста активно допомагають медикам.

Основне, що потрібно зрозуміти - ємність і потужність лікарні дуже обмежена, і якщо жителі міста і району продовжать порушувати правила карантину, критичної ситуації буде важко оминути.

Тому зараз надважливо локалізовувати джерела інфекції, особливо в лікарні. Продовжувати сортування потенційних хворих на коронавірус від інших пацієнтів, проводити знезараження одягу і речей всіх, хто потрапляє в лікарню і міг контактувати з хворими. Пояснювати, що легкі і помірні симптоми є приводом самоізолюватися і бути на зв'язку зі своїм сімейним лікарем, а в стані середньої важкості нікуди не їхати і викликати швидку допомогу, у екіпажа якої є всі необхідні засоби захисту.

Та все ж краще не хворіти.

Keep calm and stay at home!


Донині в Нодусі діє Благодійний проект реабілітаційного лікування поранених в зоні АТО військовослужбовців та добровольців
Постковідна
нейропсихологічна реабілітація
УВАГА!
Відвідувачам та пацієнтам!